Plzeňské mažoretky zazářily na první letošní soutěži 2024

26. 3. 2024

V sobotu 23.3. se Plzeňské mažoretky zúčastnily první soutěže letošní sezony Postoloprtský střevíc, odkud si odvezly skvělá umístění.

Umístění týmů, jednotlivců a duet:

Kadetky B - 1. místo
Junior B - 1. místo
Senior A - 1. místo
Děti B - 2. místo

Inovovaná soutěž STRUNY nabídne více kategorií včetně malých skupin. Neváhejte a přihlaste se!

25. 3. 2024

ZLATÉ STRUNY jsou soutěžní přehlídkou pro jednotlivce a dua i hudební skupiny. Soutěž je otevřena mladým hudebníkům z celé naší republiky ve věku do 26 let včetně.

Soutěž je rozdělena na tři věkové kategorie pro jednotlivce a dua: do 14 let včetně, do 20 let včetně a do 26 let včetně. Pro hudební skupiny je rozdělena na dvě kategorie: do 18 let včetně a do 26 let včetně. V případě malého počtu přihlášených může organizátor kategorie slučovat.

Přihláška do soutěže Zlaté STRUNY

UZÁVĚRKA závazných přihlášek je 5.2024

RADOVÁNEK vyhlašuje inovativní kytarovou soutěž ZLATÉ STRUNY, nově nabídne prostor i začínajícím hudebním skupinám

25. 3. 2024

Ve školním roce 2023/24 vyhlašuje Středisko volného času RADOVÁNEK inovativní projekt ZLATÉ STRUNY, soutěžní přehlídku jednotlivců a nově i hudebních skupin, navazující na 25 ročníků úspěšné hudební soutěže Zlatá struna.

Termín konání: 18.5.2024, 10:00-16:00
Místo konání: Moving station - kulturní centrum, Koperníkova 56 Plzeň

Další parádní víkend z modelářského světa

22. 3. 2024

Již čtrnáctý ročník výstavy Modelářského světa se konal ve spolupráci se Střediskem volného času RADOVÁNEK v jeho prostorech v Pallově ulici. Po loňské rekonstrukci části prostor, jsme tak měli k dispozicí více místa a komfortu pro návštěvníky, vč. odpočinkové zóny v místní kavárně. O víkendu 16. – 17. 3. 2024 za námi zavítala více než tisícovka návštěvníků, kteří měli možnost zažít modelářský svět na vlastní kůži. Shlédnout mohli výstavu papírových a plastikových modelů. Novinkou v Plzni byla kategorie modelů z jiných materiálů (např. dřevo, kov apod.). Celkem bylo k vidění téměř 300 modelů od nejjednodušších až ty opravdu propracované. Zároveň v uvedených kategoriích probíhala i soutěžní část, kvalita modelů byla vysoká a rozhodčí tak měli nelehký úkol, posoudit, který model je o něco lepší než ty ostatní. Soutěžní části se zúčastnilo 25 dětských a 35 dospělých modelářů. Závěrečného udílení cen se aktivně zúčastnil 1. místostarosta Úřadu městského obvodu Plzeň 3 Mgr. Pavel Šrámek.

Plzeňské mažoretky ovládly druhý ročník Mažoplesu

25. 2. 2024

Plzeňské mažoretky od nejmladších po nejstarší se prezentovaly na 2. ročníku Mažoplesu, který proběhl v kulturním domě v Kozolupech v sobotu 3.2.2024. Předvedly tak rodičům a svým fanouškům nové choreografie pro rok 2024. Mohli jsme vidět jak, sólové tak skupinové sestavy děvčat v krásných blyštivých kostýmech. Vystoupení doprovázela jak dechová hudba, v podání dechového orchestru, tak hudba moderní reprodukovaná. Nadšení a tleskající diváci byli důkazem, že děvčata odvádějí velmi dobrou práci. Jen tak dál!

Vyhlašujeme druhý ročník divadelní přehlídky ZLATÁ OPONA

26. 2. 2024

Divadelní přehlídka ZLATÁ OPONA navazuje na úspěšnost hudební soutěže Zlatá struna. Novým projektem chceme podporovat nadané a talentované děti v oblasti dramatické výchovy. V letošním roce vyhlašuje Středisko volného času RADOVÁNEK 2. ročník divadelní přehlídky mladých talentů do 26 let.

TERMÍN KONÁNÍ: sobota 20. dubna 2024, zahájení v 10:00 hodin

MÍSTO KONÁNÍ: sál SOUE, Vejprnická 56, 318 00 Plzeň

Pro přihlášení vyplňte REGISTRAČNÍ FORMULÁŘ SOUBORU

Kaznějov se zapojil do celorepublikové akce Noc a den v SVČ

30. 11. -0001

Zapojení do celorepublikové akce Noc a den v DDM / SVČ proběhlo i v SVČ RADOVÁNEK ve městě Kaznějov. Děti se účastnily hravého dopoledne, kde mohly využít oblíbené horolezecké stěny a prostorné tělocvičny. Nechyběla ani výtvarná tvorba. Radost dětem udělalo i malování na obličej.

Modelářský svět již po druhé v Plzni!

8. 2. 2024

Modelářský svět představí návštěvníkům modely lodí, letadel, tanků, hradů, zámků a mnoho dalších ukázek soukromých sběratelů z celé České republiky. Tato víkendová akce se bude konat ve dnech 16. a 17. března v budově SVČ RADOVÁNEK, Pallova 19, Plzeň. Stovky modelů, které návštěvníky okouzlí precizní prací a mnoha detaily budou v Plzni již po druhé.

Celostátní soustředění podvodního hokeje juniorů

7. 2. 2024

V lednu se děti z kroužku podvodního hokeje zúčastnily prvního celostátního soustředění juniorů. V Prachaticích se sjelo celkem 29 dětí ve věku 9 až 13 let ze všech klubů podvodního hokeje v České Republice.

Účastníci pod dohledem 9 trenérů, včetně národního trenéra Jiřího Richty, absolvovali tři dvouhodinové tréninky v bazénu, ve kterých pilovali plaveckou techniku, zlepšovali ovládání puku, zdokonalovali týmovou spolupráci a v neposlední řadě také odehráli několik cvičných zápasů.

Prezentační a vzdělávací show #JETOTU 2024

28. 1. 2024

„Život, vzdělávání a podnikavost pro budoucnost Země“

Středisko volného času RADOVÁNEK má za sebou dva ročníky velice kreativního projektu, který byl představen na náměstí Republiky v Plzni na velice vysoké profesionální úrovni. Projekt #JETOTU byl přijat jak laickou, tak odbornou veřejností jako inovativní a průlomová aktivita směrem k provázání formálního a neformálního vzdělávání napříč školstvím. Snažili jsme se ukázat sílu zájmového vzdělávání, jeho důležitost v jedenácti oblastech a také v propojení s partnery, kteří mají k vzdělávání co říci i nabídnout změnu dětem a mladým lidem. Bylo vidět, že tento projekt i samotné oba ročníky nadchly mnoho dětí, rodičů, pedagogů, odborníků ve školství i úředníků z řad zřizovatelů škol a školských zařízení, tak i předních představitelů Plzeňského kraje i měst v Plzeňském kraji.

Chceme v tomto projektu pokračovat. Je třeba neustále připomínat na základě zásadních strategických dokumentů, jako je Vize 30+ MŠMT a také neméně důležitá Vize 2035 Plzeňského kraje, že je důležité stavět ve školství na provázání formálního a neformálního vzdělávání, participovat ve společných projektech, pracovat s novými formami práce, dát příležitost učitelům a pedagogům, aby ve vzdělávání byli spíše průvodci vzděláváním, aby školství bylo postaveno na důstojném a přátelském přístupu mezi pedagogy a žáky.

Radovánek představuje rozmanitý letní program s 96 tábory a 2500 místy pro děti a mládež

30. 11. -0001

SVČ RADOVÁNEK, odborník na nezapomenutelné letní zážitky pro děti a mládež, je hrdý na svůj bohatý nabídkový letní program o prázdninách 2024.

Pro letošní sezónu jsme připravili 96 různorodých táborů, zahrnující pobytové, městské a příměstské varianty, s celkovou kapacitou 2500 míst. Tato široká škála táborů zahrnuje aktivity z oblasti tance, sportu, techniky, hudby, přírodovědy, jazyků a také nabízí řadu všeobecně zaměřených programů. Klademe důraz na pestrost programu, kvalitu prostorového a sociálního zázemí, kvalitu stravování a pozitivní prostředí.

Proběhl první ročník adventní akce TUTO je Vánoční čas

11. 1. 2024

V prosinci pořádalo Středisko volného času RADOVÁNEK akci pro širokou veřejnost TUTO je Vánoční čas. Akce se konala v sobotu 9. 12. 2023 v prostorách pracoviště Pallova a přilehlém okolí. Přilákala více než 400 návštěvníků, kteří si zde mohli zažít atmosféru vánočních lidových tradic, zpívání koled a vůni perníčků.

Středisko volného času RADOVÁNEK připravilo na druhou prosincovou sobotu odpoledne plné vánoční atmosféry a lidových tradic. V budově pracoviště Pallova a jeho blízkém okolí čekaly na návštěvníky dílny s výrobou vánočních ozdob, lidovými tradicemi a samozřejmě i občerstvením. K Vánocům neodmyslitelně patří také betlém, který na takovéto akci nemohl chybět. Betlém s postavami v životní velikosti vyrobili pracovníci Střediska volného času a byl ozdobou interiéru pracoviště.

Záznam slavnostního galavečera předávání uměleckých Cen hejtmana Plzeňského kraje - Perla Plzeňského kraje z Divadla JKT Nová scéna

31. 12. 2023

Nestihli jste divadlo ani záznam galavečera Perly Plzeňského kraje na televizi ZAK? Nevadí, v tomto článku a na našem Youtube kanálu se můžete podívat na téměř 100 minutový záznam slavnostního večera u příležitosti předávání uměleckých Cen hejtmana Plzeňského kraje pro rok 2023.

 

Přejeme úspěšný a šťastný vstup do nového roku 2024. Na všechny naše účastníky se těšíme od pondělí 8.1.

27. 12. 2023

Všechny naše zájmové útvary začnou v novém roce od pondělí 8.1.2024 dle platných rozvrhů.

 

PF 2024 RADOVÁNEK viva magenta

Proběhl již 5. ročník interaktivní soutěže pro žáky základních škol Plzeňského kraje na podporu Světového dne zraku

18. 12. 2023

Dne 10 10. 2023 proběhl již 5. ročník interaktivní soutěže pro žáky základních škol Plzeňského kraje na podporu Světového dne zraku pod názvem Tma a život - Darkness and life.Cílem celé soutěže bylo uvést žáky 5. – 8. ročníků do interaktivního prostředí. To se povedlo a žáci měli možnost zažít velkou show, kde měli příležitost zjistit, „jaké je to nevidět,“ setkat se v týmu s protihráči, zažít zábavu a ponaučení, a také se setkat s šikovnými a talentovanými dětmi ze Střediska volného času RADOVÁNEK, které celou soutěž zpestřily svými vystoupeními. Za účinkující můžeme jmenovat například Storm ballet studio, Spider Dance Company a Pilsen Jaguars Cheerleaders.

23. ročník oblastního kola soutěže Dětská porta proběhl v sále SOUE V Plzni na Skvrňanech

17. 12. 2023

V sobotu 11.11.2023 se uskutečnilo oblastní kolo 23. ročníku Dětská Porta v Plzni. Akce proběhla v krásném prostředí v sálu SOUEPL Vejprnická 56. Pořadatelem soutěže je Středisko volného času RADOVÁNEK. Dětská Porta je otevřená postupová hudební soutěž v žánrové oblasti folk a country pro dětské oddíly, skupiny, dua i jednotlivce ve věku do 20 let. Soutěž má interpretační a autorskou část. Do této soutěže se přihlásili mladí muzikanti z Plzně a okolí. Oblastní kolo soutěže bylo skvělou příležitostí pro mladé talenty prokázat své hudební dovednosti s možností postupu do republikového finále. Soutěž jim dává prostor pro rozvoj vlastní tvorby.

TUTO je vánoční čas, přijďte k RADOVÁNKU zažít atmosféru lidových tradic, koled a perníčků

21. 11. 2023

...úsměv, vůně, jmelí ,dárky, přijďte za námi do Pallovky. Vezměte celou rodinu, neváhejte ani hodinu a zazpívejme spolu s námi vánoční koledu. Středisko volného času RADOVÁNEK, zve všechny lidi dobré vůle, děti, rodiče a kamarády na vánoční skotačení. „Na perníčky a dobrý čaj, tak přijdi vše s námi ochutnat.“

RADOVÁNEK předal 14 perel ve 3. ročníku umělecké Ceny hejtmana Plzeňského kraje – Perla Plzeňského kraje

2. 11. 2023

V neděli 22. října 2023 se na Nové scéně divadla Josefa Kajetána Tyla v Plzni konala slavnostní udílení uměleckých cen "Perla Plzeňského kraje." Tato prestižní událost byla zářivým vrcholem pro mladé lidi ve věku do dvaceti let, umělce a umělkyně, kteří byli oceněni za svůj výjimečný talent v oblastech tance, hudby, folklóru, dramatizace a výtvarného umění. Celkem bylo předáno 14 perel mladým talentovaným žákům a studentům nebo souborům, které podtrhli Plzeňský kraj jako město kultury.

Dvanáct cen "Perla Plzeňského kraje" si za svou mimořádnou práci odnesli umělci a umělkyně, kteří svým talentem, kreativitou a odhodláním oživili uměleckou scénu divadla. Každá z kategorií ocenění zazářila svým jedinečným leskem, představujíce vynikající příklady uměleckého ducha Plzeňského kraje. Tato slavnostní událost ukázala, že umění a kultura mají v našem regionu hluboké kořeny a že je třeba je stále podporovat a uznávat jako důležitou součást naší kulturní identity. Gratulujeme všem laureátům cen "Perla Plzeňského kraje" a děkujeme jim za jejich inspirativní tvorbu.

Kutilská dílna nově na pracovišti v Sadech Pětatřicátníků

30. 11. -0001

Na pracovišti Sady Pětatřicátníků jsme letos nově, po několika letech otevřeli technicky zaměřený kroužek Kutilská dílna, který se zaměřuje na práci se dřevem a tvoření. Tento nový kroužek je ideální způsob, jak děti seznámit s různými nástroji a ukázat jim, jak mohou pracovat se dřevem, přírodními materiály ale také s plasty nebo kovem. Děti se naučí brousit a opracovávat dřevo, vytvářet jednoduché i složitější výrobky a zároveň se budou učit koncentraci, preciznosti a trpělivosti.

Hlavním cílem tohoto kroužku je ukázat dětem cestu, jak využít dřevo ke kreativní činnosti. Děti si budou moci vyzkoušet různé techniky a postupy, které se využívají v truhlářství, řezbářství a tesařství. Budou si moci vytvořit například jednoduché postavičky nebo přívěsky, ale také složitější výrobky, jako jsou dřevěné hračky či krabičky.

Seniorská skupina Plzeňských mažoretek z RADOVÁNKU se zúčastnila FIBM mezinárodního festivalu dechových orchestrů a mažoretek ve Španělsku.

12. 10. 2023

Seniorská skupina Plzeňských mažoretek ze Střediska volného času RADOVÁNEK měla jedinečnou příležitost ukázat své umění. V období od 1. do 9. října se totiž zúčastnila prestižního FIBM mezinárodního festivalu dechových orchestrů a mažoretek ve Španělsku. Této události se účastní skupiny z celého světa a Plzeňské mažoretky se rozhodně neztratily. Společně s velkým dechovým orchestrem ZUŠ Chválenická předvedly nezapomenutelné výkony, které zaujaly nejen diváky. S precizními choreografiemi, barevnými kostýmy a dokonalou synchronizací, reprezentovaly Českou republiku a Plzeňský kraj.

Česko-německý tábor 2023, tentokrát ve Střelských Hošticích

15. 10. 2023

Česko-německý tábor se koná pravidelně ve spolupráci s partnerským městem Regensburg. Tentokrát se tábor konal na české straně ve Střelských Hošticích. Účastníci tábora zde poznávali místní přírodu a turistické cíle v okolí. Během pobytu probíhaly aktivity na stmelování a vzájemné porozumění obou skupin.

Po příjezdu jsme seznámili děti s ubytováním, s blízkým okolím a pravidly tábora. Nedělní program byl věnován poznávání městečka Střelské Hoštice, návštěvě muzea a odpoledne přijeli hasiči na ukázku vozu a vybavení a děti byli seznámeni jak zacházet s ohněm v přírodě.
V pondělí jsme šli na pěší celodenní výlet do Horažďovic, kde jsme si prohlédli historické centrum, a děti dostaly oblíbený rozchod. Další den jsme věnovali pohybovým aktivitám ve dvojjazyčných dvojicích. Proběhla také lekce jógy a večer děti malovaly na textil. Ve středu jsme navštívili hrad Rabí, hráli hry a večer opékali buřty. Čtvrtek byl zaměřený na poznávání přírody, rostlin, stromů a věnovali jsme se také jazykovým hrám – scrable. Přes odpoledne si děti měly připravit divadelní scénky na večerní party. A večerní party to byla nejoblíbenější bod programu. Předposlední den jsme navštívili město Strakonice bohaté na národní kulturu, místní muzeum, historické centrum to vše se dětem líbilo. Navštívili jsme také místní repliku Stonehedge.

Předprodej vstupenek na galavečer umělecké Ceny hejtmana Plzeňského kraje pokračuje

9. 10. 2023

Galavečer předávání uměleckých cen hejtmana Plzeňského kraje je po tříleté covidové odmlce jedinečnou událostí, kterou si milovníci kultury nemohou nechat ujít. Přítomnost významných osobností, jako je hejtman Plzeňského kraje a představitelé uměleckého světa, spolu s bohatým programem a oceněním talentovaných umělců činí tento večer zcela jedinečným. Tato událost slouží nejen jako uznání talentu a tvůrčího přínosu umělcům z regionu, ale také jako společenská akce, která přináší radost a inspiraci pro všechny milovníky kultury.

Vyhlásili jsme 23. ročník oblastního kola soutěže Dětská porta, přihlášky do 25.10.2023

4. 10. 2023

Středisko volného času RADOVÁNEK vyhlašuje 23. ročník oblastního kola soutěže Dětská Porta v Plzni, které se bude konat v sobotu 11.11.2023 v sálu SOU elektrotechnického v Plzni Skvrňanech.

Dětská Porta je soutěžní přehlídka interpretační a autorské tvorby jednotlivců a hudebních skupin orientovaných na folk, country a příbuzné žánry ve věkových kategoriích do 20 let, probíhající na celém území ČR. Soutěž probíhá ve dvou základních kategoriích: jednotlivci / dua a skupiny, další rozdělení dle věku. Soutěž má interpretační a autorskou část. Jednotlivá soutěžní vystoupení hodnotí odborná porota z řad amatérských i profesionálních hudebníků.

Najdi si svojí Perlu - novinkou ve 3. ročníku umělecké Ceny hejtmana Perla Plzeňského kraje je hlasování veřejnosti

23. 9. 2023

Jednou z novinek 3. ročníku Perly Plzeňského kraje je online hlasování veřejnosti nazvané Najdi si svojí Perlu. Pravidla a systém hlasování bude zveřejněn na našich webových stránkách od 20.9.2023 do 20.10.2023. Vítěz bude vyhlášen v rámci kategorie Divácká cena na slavnostním galavečeru dne 22.10.2023 od 18 hodin na Nové scéně DJKT.

Dne 30.7.2023 byl ukončen příjem nominací nadaných a talentovaných umělců v základních kategoriích tanec, hudba, folklór, divadlo a výtvarné umění.

Radovánek ukončil léto tábory a připravil až 400 kroužků pro nový školní rok

17. 9. 2023

Léto končí a my se vydáváme na novou cestu zájmovým vzděláváním. Hledáme nové formy práce, kvalitní a zábavné programy v kroužcích, které se stanou na celý rok naší prací a pro Vás zábavou, aktivním využitím volného času a místem, kam chodíte s nadšením a elánem. Místem, kde se nenudíte a najdete vždy něco nového a originálního, co Vás posune opět o kousíček dopředu. Kam chodíte i odkud odcházíte s úsměvem.

V letošním školním roce se budeme opět potkávat na našich pracovištích. Zajistíme pro Vás nadšené pedagogické pracovníky a odborně kvalifikovaný tým. Pevně doufám, že Vám nabízíme ty správné aktivity z naší barevné palety kroužků, které každoročně inovujeme a s láskou připravujeme. V letošním roce se můžete těšit na výběr z téměř čtyř stovek kroužků v třinácti oblastech. Naši nabídku najdete v sekci KROUŽKY. Tato pestrá, široká a kvalitní nabídka činností a zapojení do smysluplného využívání volného času v oblasti zájmového vzdělávání, je naším prvořadým cílem. Chceme být otevřené mezigenerační centrum, které nabízí příjemné a moderní prostředí a v učebnách, halách a tělocvičnách.

Nabídka činností dává možnost zapojit se do různých oborů, které posunou zúčastněné opět dál a pomohou v rozvoji talentu a nadání. S účastníky vzdělávání pracujeme na základě individuálního přístupu a rovnosti příležitostí. Jsme moderní a perspektivní centrum volného času schopné uplatnit se v konkurenčním prostředí. Ve svém životě činíme bezpočet rozhodnutí, jež nás vedou k určité motivaci a rozvoji. Naše rozhodnutí je naše reakce na situace, které se před nás staví. Pojďme společně zažít mimořádné situace a skvělé příležitosti.

Věřím, že tento školní rok bude pro nás i pro Vás novou výzvou. Otevřeli jsme pro Vás všechna pracoviště v Plzni, Plzni-severu a jedno ve Štěnovicích na Plzni-jihu. V těchto místech chceme poskytovat služby rodičům a dětem tak, aby si vybrali z naší nabídky a byli po celý rok s námi, v bezpečí a vzdělávali se tam, kam chtějí sami a s důvěrou.

Pokud jste ještě nenavštívili pracoviště v Pallově ulici, uvidíte rozsáhlé rekonstrukční práce, které rozsvítili tuto starou budovu a čekají jen na Vás.

Dovolte mi, abych všem Vám, rodičům, dětem, žákům i ostatním účastníkům popřála hezký a kreativní podzim a sobě přeji, abyste k nám nadále s úsměvem docházeli a RADOVÁNEK byl pro Vás místem příjemných setkávání.

Bc. Eva Tischlerová - ředitelka SVČ RADOVÁNEK

Dětská skupina Miniškolka Kulička přijme novou kolegyni pro odpolední provoz

15. 8. 2023

Do dětské skupiny Miniškolka Kulička hledáme milou a usměvavou pečující osobu na DPP/DPČ, která by zajistila odpolední provoz (po-pá 13 - 16.30) a případné dopolední zástupy. Požadujeme pozitivní vztah k dětem, respektující přístup a komunikaci, spolehlivost, zodpovědnost a kvalifikaci pro práci chůvy. Pedagogické vzdělání a praxe s předškolními dětmi jsou výhodou stejně jako časová flexibilita.

Během letního provozu bychom se s Vámi rádi potkali, abyste si mohl/mohla vše vyzkoušet.

Pilsen Jaguars Cheerleaders jsou II. Vicemistry Evropy

25. 3. 2024

Tým Jaguars Agile získal v březnu na mezinárodní soutěži Prague Cheer Open nominaci na Mistrovství Evropy, které se konalo od 30.6. do 2.7.2023 v italské Veroně. Jejich skvělý výkon, dynamická choreografie a týmový duch zaujalo porotu i diváky a tým Jaguas Agile si v divizi Youth Coed Median odnesl bronzovou medaili.

Klub Pilsen Jaguars Cheerleaders na toto mistrovství vyslal v divizi Performance Hip hop Doubles dvojici Jarošová Tereza a Mašková Anna, které obsadily krásné 5. místo.

Storm Ballet obhájil titul mistra světa

5. 7. 2023

Dne 22.6. - 25. 6. 2023 proběhlo světové finále taneční soutěže Danza Mundial 2023 – World Dance Contest. Červen již tradičně patří k vyvrcholení tanečních soutěží jak u nás v České republice, tak i soutěží s mezinárodním přesahem. Loňský rok přinesl do sbírky tanečníků Storm Ballet dva tituly mistra světa, dvě bronzové medaile a titul absolutního vítěze.

I letos poctivá práce a nadšení dětí dovedla všechny až k pomyslnému triumfu. Obhájení titulu mistr světa se ziskem 3x zlato a 1x bronz, byl tou nejkrásnější tečkou za Dance Tour 2023. “Obhájení titulu sebou nese více zodpovědnosti a ne vždy se s tímto závazkem člověk dokáže srovnat. Letošní ročník byl o to zajímavější, že světové finále se konalo poprvé v České republice. Z toho důvodu jsme dali příležitost získat zkušenosti více soutěžním týmům dětské a juniorské kategorie, poněvadž náklady na reprezentaci nebyly tak vysoké. Kvalifikace proběhla na jaře v německém Selbu a otevřela cestu na světové finále hned šesti choreografiím Storm Ballet. Intenzivní příprava tanečníků probíhala prakticky po celou dobu jarní části, poněvadž ruku v ruce jsme se zúčastnili i na české scéně hned několika mistrovství České republiky a i zde se nám podařilo, dosáhnout až na titul nejvyšší. Za úspěchem celého týmu však stojí kvalitní zázemí, trpělivost a maximální podpora rodičů. Chtěl bych touto cestou poděkovat všem našim dětem a celému realizačnímu týmu za reprezentaci Storm Ballet, podporu a trpělivost během celé Dance tour,”shrnul úspěch svých tanečníků na světové soutěži umělecký vedoucí Petr Čejka a pedagog Střediska volného času RADOVÁNEK.

V letošním roce se budou rozdávat umělecké ceny pod názvem Perla Plzeňkého kraje, která se letos uskuteční pod záštitou pana hejtmana Rudolfa Špotáka. Slavnostní předání cen proběhne v Novém divadle J. K. Tyla v Plzni v neděli 22. 10. 2023. Bude pro nás výzvou a zároveň odměnou, nominovat úspěchy našich dětí v oblasti moderního tance.

Výsledky soutěže v kategorii moderní a současný tanec

Zlatá medaile:
Formace: Broken, Whisper Of Souls
Sólo: Power Of Rain, Kateřina Vyskočová

Bronzová medaile pro sólisty:
Duet: Numb, Karolína Pěstová a Adéla Holubová

5. místo
Duet: On My Own, Barbora Šiková a Hermína Stejskalová
Malá formace: Secret Chamber

Tanečníci Spider Dance Company získali titul Puma Best Dance Talent a postoupili do televizního finále!

25. 3. 2024

První červnový víkend byl pro tanečníky Spider Dance Company ve znamení boje o tituly mistryň a mistrů ČR. Taneční skupinu tam jelo v průběhu víkendu reprezentovat celkem 8 soutěžních formací, které se na mistrovství probojovaly přes regionální a zemská kola.

Největším úspěchem a překvapením byla choreografie Hele, kominickej!, která získala titul v kategorii základní liga great freestyle, následně byla vyhlášena jako Puma Best Dance Talent napříč všemi dětskými kategoriemi v základních ligách a postoupila mezi profi show a do televizního finále. Tanečnice ze Spider Dance Company s touto choreografií zabojovaly i mezi profíky, a i přes konkurenci dalších 5 týmů si z profi show odvezly titul 2. vicemistryně České republiky.

Trávníková párty zpět na Vejprnické

30. 11. -0001

Po „covidové“ odmlce se opět mohla konat akce „Trávníková párty“ na pobočce SVČ RADOVÁNEK Vejprnická. Ve čtvrtek 25. května 2023 v odpoledních hodinách se trávník před pavilonem číslo 2 začal plnit barevnými stany. Letos byla akce pořádaná ve spolupráci se SOUEPL jako komunitní setkání s rodiči a veřejností za účelem ukázek z činnosti zájmových kroužků a nabídky nových aktivit.

Děti si mohly vyzvednout hrací kartu a navštívit stanoviště, kde plnily pestré úkoly a tím se seznámily s činností našeho pracoviště. Ve společenském, výtvarném, technickém a sportovním stanu byla připravena prezentace i aktivity pro účastníky. Na pódiu se představili nejen ti nejmenší z Disco klubíku a přípravky T. A. Group, ale i divadelníci a malé parádnice v minipřehlídce. Podpořila nás i taneční skupina Spider DC svým streetovým vystoupením, od nichž na závěr zatančili i vedoucí zájmových kroužků ve stylu disco dance. Zábavné odpoledne doprovázelo krásné počasí a tím podpořilo dobou náladu a atmosféru. Stejně jako v minulých letech se akce setkala s velkým zájmem dětí i rodičů.