Zájmové kroužky ve školním roce 2023/2024

  • Termín
    PÁ 15:30-18:00
  • Místo konání
    Mikulášské gymnázium, Plzeň,
  • Věk
    15-25
  • Cena kroužku
    3000 Kč/rok
    možno platit pololetně (1600+1600)
  • Kapacita
    12 míst obsazeno pro možnost přihlášení kontaktujte pořádající středisko.
Lektoři: Mgr. Ivana Kuhnová, Bc. Jakub Štěpánek a Bc. Denisa Egrová

Kroužek probíhá 1x za 14 dní v pátek

Již pátým rokem pokračujeme v původním kroužku "Jsme eXperimentátoři", probíhajícím v prostorech laboratoře Gymnázia Plzeň, jež se útočištěm pro nadané chemiky ze středních škol a vyšších stupňů škol základních. Chceš si vytvořit ohňostroj, odpálit raketu, zapalovat vodu a podobné šílené pokusy? Zároveň se neštítíš podstaty chemických reakcí a teoretických souvislostí? Tak neriskuj požár doma, přijď experimentovat, a pochop podstatu chemie s námi! Vzhledem k vysokému zájmu bývalých účastníků budou probíhat i přípravy na chemické olympiády a další soutěže. Díky již poměrně kvalitnímu vybavení se začínáme čím dál více zaměřujeme i na organickou syntézu, která nebývá často po praktické stránce ve školách probíraná. A kdo to vlastně povede? Budem s tebou experimentovat my – Ivča, Kuba a Denča. Ivča je ostřílená učitelka chemie na základní škole v Třemošné, několik let již lektoruje přírodovědné kroužky a mimo to se již dlouho podílí na realizaci olympiád. Kuba sice stále studuje vysokou školu, ale již několik let popularizuje fyziku a chemii, je zapojen do organizace a autorování Chemické olympiády, Chemiklání, letního odborného soustředění Běstvinka apod., a velmi rád pracuje s nadanou mládeží. V neposlední řadě nás doplní Denča, která taktéž stále studuje vysokou školu, nicméně již teď pracuje v laboratoři plzeňského pivovaru a spolupracuje s námi na rozvoji mladých chemiků. Tento kroužek je nejvyšším stupněm našich Experimentátorů, kteří jsou součástí našeho Centra experimentu a chemie – CECH, proto je doporučen výhradně pro bývalé účastníky našich chemicky zaměřených kroužků/táborů či studenty s pokročilejšími znalostmi chemie. Vyhrazujeme si právo výběru/odmítnutí. Tak se rychle rozhodni - místo máme jen pro pár experimentátorů, aby byl formát skutečně individuální. Začínáme již 15. září, jdeš do toho s námi?

vedoucí pracoviště: Alena Hadravová, DiS. - 778 437 871, hadravova@radovanek.cz

Úplata může být zaplacena na celý školní rok nebo zvlášť na první a druhé pololetí, splatná vždy do 30 dnů od zaslání, předání příkazu k úhradě za účastníka v ZÚ a dále jednorázovým poplatkem přímo na pracovištích. SVČ RADOVÁNEK garantuje v daném školním roce konání minimálně 18 schůzek zájmového útvaru.

V rámci globální podpory talentů v SVČ RADOVÁNEK budou nad rámec kroužku probíhat pro nejzapálenější účastníky další aktivity s chemickou tématikou jako například víkendová setkávání či přípravy na týmové soutěže.

UPOZORNĚNÍ – Z důvodu působení všech pedagogů ve školství existuje stále riziko změny dne/hodiny pořádání kroužku na základě rozvrhů, na které se čeká.
  • Pořádající středisko
    pracoviště Sady Pětatřicátníků 3, Plzeň
  • Kód
    5131901
  • Kontaktní osoba
    Jakub Štěpánek - 722 476 340, jakub.vit.stepanek@seznam.cz
  • Pedagog
    Jakub Štěpánek
  • Datum zahájení
    15.09.2023
  • Datum ukončení
    14.06.2024
  • Vlastní vybavení
    pracovní (laboratorní) plášť
4074C76E-79B4-484C-9804-7136A63B751A.jpeg